Nova strokovna pridobitev v klubu - Nika Koncut iz BK Mladost

25.07.2016 13:36

S 1. avgustom 2016 bo strokovno delo v klubu okrepila zelo uspešna badmintonistka Nika Koncut iz BK Mladost, Lendava.

Nika bo prevzela vodenje in trening tekmovalne skupine, ki jo je doslej vodil Aleš Forjan, ki tudi v prihodnje ostaja s klubom, vendar se bo posvetil predvsem vzgoji najmlajših badmintonskih upov.

 

V klubu smo zelo veseli, da vas lahko ob pričetku sezone seznanimo z izredno dobro novico.

Nika Koncut iz lendavskega kluba BK Mladost, ki sicer živi v Mariboru, bo do nadaljnjega vodila treninge prve tekmovalne skupine v našem klubu. Na ta način klub zagotavlja nadaljnje kontinuirano strokovno delo ter podaja možnost za kvalitetno napredovanje tekmovalcev, pa tudi vzgojo novih generacij uspešnih mladih badmintonistov iz Kungote.

Ob tem bo Nika skozi možnosti organizirane vodene vadbe rekreativcev, poskrbela tudi za napredek rekreativnega badmintona, z organizacijo tečajev badmintona različnih stopenje pa bo znanje in izkušnje podelila tako s popolnimi začetniki, kot z bolj ambicioznimi ljubitelji badmintona.

Verjamemo, da bo naše sodelovanje uspešno, in da bodo vsi sedanji, pa tudi novi člani  kluba, zelo zadovoljni z novimi možnostmi in kar najbolj izkoristili ponujeno priložnost za napredovanje in osvajanje novih znanj.

 

Vodstvo kluba

 

Niko smo tudi povabili, da pove kaj o sebi in svoji badmintonski preteklosti:

"Prihajam iz Lendave, kjer sem pri 6. letih začela svojo badmintonsko pot v klubu BK Mladost. Tam sem obiskovala osnovno in srednjo šolo, nato sem pa sem študijsko pot nadaljevala v Mariboru (smer anglistika in pedagogika).

V začetkih moje badmintonske poti je bila moja vzornica moja starejša sestra. Svoj prvi naslov državne prvakinje sem osvojila v kategoriji do 11 let. Naslov državne prvakinje mi je uspelo osvojiti tudi v ostalih kategorijah (13, 15, 17, 19).

Na članskem državnem prvenstvu za največji uspeh štejem naslov državnih prvakov v mešanih dvojicah z Iztokom Utrošo. Ponosna sem tudi na vse ostale medalje, ki sem si jih uspela priboriti tako v kategoriji posamezno kot tudi v dvojicah skupaj s Sabino Magyar.

Eden od mojih večjih uspehov je uvrstitev med najboljših 16 v ženskih dvojicah na mladinskem evropskem prvenstvu v Milanu (skupaj z Avstrijsko Alexandro Mathis). V čast mi je, da sem lahko zastopala slovensko reprezentanco na različnih evropskih tekmovanjih.

Mojo badmintonsko pot so podpirali starši, ki so bili moja največja opora. Za večino badmintonskega znanja in uspehe pa se moram zahvaliti svojemu trenerju Denisu Pešehonovu. Kasneje je k mojim uspehom prispeval tudi Miha Horvat."