Igor Stropnik,
mayor - župan občine Kungota

 

Dear competitors and visitors!

I am glad to see in our small place Kungota athletes from six countries. Organization of 3rd International Badminton Tournament KUNGOTA RSL DONUT CUP 2013 demonstrates the importance of this sport in our region. The persistent work of many local people offers a wide success of Badminton Club Kungota. Their players have a positive impact on other children in our society. Because of their success in badminton name of our place Kungota is well known in Slovenia as well as in Europe. In first place I would like to thank to all the good and hardworking organizers of this event.

I wish a huge success for all young competitors in playing and maybe also wining the plays.

Enjoy in the competition as well as in whole event and visit us again!


Spoštovani tekmovalci in obiskovalci!

Vesel sem, ko vidim športnike iz vse Slovenije, ki s športnim žarom vihtijo badmintonske loparje v Kungoti. Organizacija 3. mednarodnega turnirja KUNGOTA RSL DONUT CUP 2013 v badmintonu je dokaz, da imamo v občini posluh za šport in da naši krajani z vztrajnim in pridnim delom prispevajo k uspešnemu delu Badminton kluba Kungota. Možnost, da se mladi ukvarjajo z zdravim športom, kot je badminton, je zelo pomembna za našo občino, saj tekmovalci z dobrim zgledom vplivajo na vrstnike, ime kraja pa ponašajo po vsej Sloveniji ter tudi v Evropo. Organizacija podobnih tekmovanj je že v preteklosti pokazala, da so člani kluba z zavzetim pristopom sposobni pripraviti prireditve, ki so zgled vsem drugim organizatorjem, za kar jim gre pohvala. Vsem tekmovalcem želim veliko uspeha pri igri, gledalcem pa obilo športnih užitkov pri ogledu tekmovanja ter športno navijanje za vse udeležence!

 

 Janez Stajnko,
president - predsednik BK Kungota

 

Dear participants and guests!

I wish you well stay in our small town Kungota. Our place could easy be called 'Kungota badminton-enthusiasts place'. Our young club is proud for over 40 Junior Champion Titles and six Slovenian Champion Titles from our young team members.

This year we continue with 3rd International Badminton Tournament KUNGOTA RSL DONUT CUP 2013 for young players. We are very happy to see you all playing here on our courts.

I wish you all fair sporty plays, no injuries and of course a lot of wins. Have nice time here in Kungota, Slovenia!

 

Spoštovani!

V imenu Badminton kluba Kungota vam zaželim dobrodošlico v Zgornji Kungoti, ki vedno znova dokazuje, da je 'kraj ljubiteljev badmintona'. V tem tudi za slovenske razmere majhnem kraju je zrasel badmintonski klub, ki se ponaša z uvrstitvijo med tri najboljše oziroma največje v Sloveniji. Naši klubski uspehi so rezultat izjemnega klubskega vzdušja, ki temelji na predanosti celih družin in kraja temu športu na eni strani, ter dobri organizaciji športnega in družabnega življenja v klubu na drugi strani. Tekmovalci našega kluba se ponašajo z obilico naslovov državnih prvakov v mladinskih kategorijah, osvojenih v preteklih letih, zadnja leta pa posegajo tudi po najvišjih članskih državnih naslovih. Tako se lahko že pohvalimo z državnimi članskimi prvakinjami, tako posamično kot v dvojicah. Mladi tekmovalci se redno uvrščajo v mladinsko reprezentanco Slovenije in so večkrat nastopili tudi na evropskih mladinskih tekmovanjih.

Vsem udeležencem 3. mednarodnega turnirja International Badminton Tournament KUNGOTA RSL DONUT CUP 2013 želim napete športne igre, nobene poškodbe in čim več zmag. Vsem, ki boste osvojili stopničke, pa že vnaprej čestitam!

BADMINTON KLUB KUNGOTA, PLINTOVEC 5H 2201 Kungota T: 00 386 41 361 245