Tamara Šnofl    

                   županja / Mayor

 

Spoštovani tekmovalci in obiskovalci!

Vesela in ponosna sem, da že 10. leto v naši občini Kungota gostimo Mednarodni mladinski turnir v badmintonu!

To je zagotovo rezultat predanega in trdega dela, prostovoljstva, predvsem pa ljubezni do badmintona in športa nasploh, vseh sodelujočih, tekmovalcev in podporne ekipe. Naši otroci že vrsto let izkazujejo vrhunske dosežke in s tem nosijo ime Kungote po vsem svetu. Spodbujanje športne aktivnosti v zgodnjih letih izboljšuje motorične sposobnosti, dviguje psihofizično kondicijo zato sem kot županja izjemno naklonjena takšnim projektom. Kar pa je najpomembnejše, naše otroke odmika od raznoraznih in danes tako popularnih asocialnih ekranov. Veseli me, da je v Kungoti toliko zanimanja za ta zabaven in dinamičen šport ter pozdravljam ves trud, ki ga športniki in podporniki vlagate vanj.

S tem dajete pozitiven vzgled vsem nam!

Vsem tekmovalcem letošnjega turnirja želim veliko uspeha, predvsem pa zabave in nasmejanih obrazov ob doseženih uspehih.

_________________________________________________________________________________________________

 

Janez Stajnko     
                  vicepresident / podpredsednik BK Kungota

 

Dear participants and guests!

I wish you well stay in our small town Kungota. Our place could be easily called 'Kungota badminton-enthusiasts place'. Our young club is proud for over 40 Junior Champion Titles and six Slovenian Champion Titles from our young and adult team members.

This year we welcome you at jubilary, 10th edition of International Badminton Tournament KUNGOTA DONUT CUP 2023 for young players. We are very happy to see you all playing and strugling for best places here on our courts.

I wish you all fair sporty plays, no injuries and of course a lot of wins. Have nice time here in Kungota, SLOVEnia!

 

Spoštovani tekmovalci, spremljevalci, gostje!

V imenu Badminton kluba Kungota vam zaželim dobrodošlico v Zgornji Kungoti, ki vedno znova dokazuje, da je 'kraj ljubiteljev badmintona'. V tem, tudi za slovenske razmere majhnem kraju, je zrasel badmintonski klub, ki se od ustanovitve naprej uvršča med najboljše oziroma največje v Sloveniji. Naši klubski uspehi so rezultat izjemnega klubskega vzdušja, ki temelji na predanosti celih družin in kraja temu športu na eni strani, ter dobri organizaciji športnega in družabnega življenja v klubu na drugi strani. Tekmovalci našega kluba se ponašajo z obilico naslovov državnih prvakov v mladinskih kategorijah, osvojenih v preteklih letih, posegajo pa tudi po najvišjih članskih državnih naslovih. Tako se lahko pohvalimo z državnimi članskimi prvakinjami, tako posamično kot v dvojicah. Mladi tekmovalci so se doslej že uvrščali tudi v mladinsko reprezentanco Slovenije in so večkrat nastopali ter osvajali odlične rezultate na evropskih, pa tudi svetovnih tekmovanjih.

Vsem udeležencem jubilejnega, 10. mednarodnega mladinskega badmintonskega turnirja KUNGOTA DONUT CUP 2023, želim napete športne igre, nobene poškodbe in čim več zmag.

Vsem, ki boste osvojili stopničke, pa že vnaprej čestitam!